- Ak çeltik pirinci, verimi düşük olduğu için yeni nesil pirinçlerle rekabet edemediğinden, yetiştiren çiftçi sayısı çok değildir.
- Yediğinizde şekerinizi yükseltmez.
- Diğer pirinçlere göre renginin daha beyaz olmasından ötürü ak çeltik olarak anılır.
- Kısa ve tombuldur, pişirirken yarım ölçü fazladan su ister.
- Pirincimizde koruyucu kullanmadığımızdan genetiği değişmemiş ata tohumu pirinçlerimiz nemli ve ılık yerde kurtlanabilir. Bu nedenle buzdolabında saklamanız gerekir.
Kullanım Önerisi
Yedi Değirmen tüm ürünlerini ekstra özen, emek ve büyük bir çabayla sizlere ulaştırmaktadır. Doğru tohumu, sağlıklı şekilde üretip canlı kalacak şekilde korumayı önemser. Size düşen canlılığını korumayı sağlayarak tüketmektir, bu nedenle glisemik indeksi düşük ata tohumu pirinci çatır çatır kavurmamanızı, Yedi Değirmen sızma zeytinyağını yüksek ateşte yakmamanızı, canlı gıdayı maksimum fayda ile tüketmenizi dileriz.
YouTube kanalımızdan ata tohumu pirinçle hazırlanan pirinçli börek tarifini ve karalahana sarmasını Köy Hayatı İftar Hazırlığı (Çekalan Köyü) adlı videomuzdan izleyebilirsiniz.
Dilerseniz siparişinize eski bir Türk tohumu olan yerli pirinç veya Osmancık pirincinden elde edilen kepekli pirinç gibi ürünlerimizi de ekleyebilirsiniz.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.




Yorumlar
Henüz hiç yorum yok.