Çiğ Tahin 660 cc

Ürünler

Çiğ Tahin 660 cc

620.00

Yedi Değirmen %100 yerli çiğ tahin, hiçbir endüstriyel işlemden geçmesin diye değirmen taşlarını söküp taş ustalarına yeniden işlettiğimiz tahin değirmenimiz ile günlük taze çekilmektedir.

yerli tahin yedi değirmen

620.00

Sepete ekle

Yedi Değirmen Çiğ Tahin

Uzmanlar susam kavrulduğunda içindeki yağlar yandığı için sağlıksız yağa dönüştüğünü söylüyor diye ve 50 derece ve altında kavrulmuş olmasını istiyor diye #yedi_degirmen, önceleri tahine alternatif olarak çiğ susam ezmesini yapmıştı. Uzun süre sonunda da susamı 50 derecede kavurmayı ve içindeki yağlar yanmadan susamın sağlıklı bir şekilde tahine dönüşmesini başardı. Yapılması pek mümkün olmayan bu işlemi 2022 yılı itibariyle yapabildik hepimize hayırlı olsun 🙂

 

Not: Çiğ tahinimizin susamı tamamen çiğdir. Çiğ susam sert ve acımsı olur, bu nedenle çiğ tahinin de tadı acımsıdır. Kavrulmuş susamdan yapılmış tahinler gibi değildir. İlk defa gerçek çiğ tahin tüketiyorsanız bu acılığı bal veya pekmez ile tatlandırılabilirsiniz.

 

  • Türkiye’de ilk kez Yedi Değirmen tarafından üretilmiştir.
  • Yerli çiğ susamların 50 derecede kurutulmasıyla yapılmıştır (Susamın içindeki nem kurutulmaktadır, bu işlemde susamın yağları yanmamaktadır).
  • Saf susam tahini olduğu için kıvamı bildiğimiz tahin akışkanlığında değildir, daha yoğundur.
  • Yerli susamın yağ oranı Türkiye’nin iklim koşulları nedeniyle oldukça yüksektir.
  • Zımpara taşı ile değil değirmen taşında çekilir. Aralarındaki fark zımpara taşı ile yapılan değirmenler tahinin yağını yakar. Taş ustalarının elde işlediği eski değirmen taşında öğüttüğümüz tahin yağı zarar görmeden öğütülmüş tahindir.
  • Tahin ağır metalleri en iyi temizleyen gıda olarak bilinir ve bal ile tüketmeniz önerilir.

 

Dilerseniz Yedi Değirmen’in iki çeşit tahininden bir diğeri olan ve çokça övgüler alan, sağlıklı atıştırmalıklara çok yakışan Yedi Değirmen Tahin‘ini de siparişinize ekleyebilirsiniz.

 

Tahinin pekmez ile tüketimi yaygın olsa da uzun zamandır, bal ile tüketilmesini önermemizin nedeni kaynatılarak elde edilen pekmezin HMF değerlerinin artması ile kanserojen olmasıdır. Ancak Temmuz 2024 itibariyle kaynatmadan pekmez yapma konusundaki çalışmalarımız başarıya ulaştığından Yedi Değirmen pekmezi artık satışta! Gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

 

Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yok.

“Çiğ Tahin 660 cc” için ilk yorum yapan siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir