- Genetiği değiştirilmemiş gdo’suz mısırımız Samsun Vezirköprü Göl köyünde ilaçsız yetiştirilmektedir.
Çorbalık Mısır Nasıl Pişirilir?
Yıkanan 1 su bardağı çorbalık mısıra 5 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz eklenir, kaynamaya bırakılır, kaynayınca ocağın altı kısılır, çorbalık mısır çok geç pişer. Suyu helmelenmişse, taneler yumuşamışsa pişmiştir. Biraz ılıdığında içine bir kase çırpılmış yoğurt eklenir. Bir tavada eritilen tereyağında pul biber ve nane çok kısa süre karışıtırılarak ısıtılır ve çorbaya ilave edilir. Aşağıdaki Instagram gönderilerinde de yapım aşamalarına göz atabilir, çorbanız ikinci güne veya üçüncü güne kaldığında nasıl değerlendirebileceğiniz okuyabilirsiniz.
Dilerseniz Patlatmalık Mısır ve Tane Mısır (Haşlamalık) gibi diğer ata tohumu ürünlerimize de göz atabilirsiniz.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz hiç yorum yok.