Çörek Otlu Eski Kaşar 500 gr

Ürünler

Çörek Otlu Eski Kaşar 500 gr

470.00

Çörek otlu kaşar (Eski kaşar), binlerce çeşit endemik türün kendiliğinden yetiştiği 2300 rakımlı Ardahan Göle’de bahar aylarının şifalı otlarını yiyen, eriyen kar sularından susuzluğunu gideren ineklerin sütü kullanılarak şirden mayası ile yapılmıştır. 

(Kurutma esnasındaki su kaybından 5-10 gr eksiklik olabilir)

Çörek Otlu Eski Kaşar 500 gr

470.00

Sepete ekle

Çörek Otlu Kaşar

  • İçinde sadece süt, kaya tuzu, çörek otu ve şirden mayası vardır (Yedi Değirmen çörek otu kullanılmıştır).
  • Yedi Değirmen 1 kilo kaşar elde etmek için en az 10 kilo süt kullanır. Ph değerinin düşmemesi için önlemler alınmıştır.
  • Yedi Değirmen peynir kalitesi için süt kalitesi önemli olduğundan sütün içindeki yararlı bakterileri koruyabilmek amacıyla kimyasal kullanmaz. Bu sebeple Yedi Değirmen taze kaşarı bile kendi ambalajında durdukça olgunlaşır güzelleşir. Eski kaşara dönüşür.
  • Fazla sayıda aldığınızda difrize atmanıza gerek yoktur. Kaşarımız vakumlu paketini açmadığınız sürece buzdolabında bir yıl dayanır.
  • Kullanım sırasında paketiniz hava alırsa küflenebilir, küflendiği yerden kesip kalanını kullanabilirsiniz çünkü küf, sıkı peynirlerde içine işlemez. Kesmek istemezseniz küflenen kısmı fırçalayarak yıkayıp havluyla kurulayabilirsiniz

 

Çörek Otlu Kaşar Üretiminin Zamanlaması

Kış boyu tüketeceğiniz peynirinizi baharın renkleri solmadan, yaz bitmeden, süt azalmadan, süt ilaçken, sütün PH değeri yüksekken stoklamanız önerilir çünkü otlar kuruyunca inekler çayırlarda doyamazlar, ek besin maddeleri ile beslenirler. Yedi Değirmen bu nedenle, kaşar ve tereyağı üretiminin zamanı konusunda hassas davranmaktadır (Sonrasında fenni oluşturulmuş süt yemleri verilen ineklerin sütlerini kullanmamak için). Her şey mevsiminde şifadır.

 

Peynirinizde inekleri otlatan çobanlardan sütü toplayan, süzen, mayalayan, telemesini yapan, yoğuran, paketleyenlerin özenli emekleri olduğunu, yorucu mandıra günlerinde kolluk bone ve temizlik konusunda titizlenerek bizzat üretimin içinde bulunduğumuzu bilmenizi isteriz.

 

Yedi Değirmen’in tüm peynirleri şirden mayalıdır. Dilerseniz Paprika Kaşar, Kekikli Kaşar, Göbek Kaşar, Eski Kaşar, Tulum Peyniri gibi çeşitlerimize göz atabilir, Türkiye’de ilk kez Yedi Değirmen tarafından üretilen Pesto Kaşar‘ı deneyebilirsiniz.

 

Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.

Ağırlık500 g

Yorumlar

  1. Zübeyde Gümüş

    O kadar enfesti ki tadı ayıla bayıla yedik bir haftada bitti 🥺👏♥️ Değirmenler sana minnettar

    Çörek Otlu Eski Kaşar 500 gr
    • yedidegirmen

      Afiyet, şifa olsun ❤️️

İnceleme ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir