Ekşi Kabuk Kayısı
- Mevsiminde toplanan kayısılar kimyasal ve koruyucu kullanılmadan ikiye ayrılıp çekirdekleri çıkarılarak kurutulur, yerel dilde kabuk kayısı olarak adlandırılmaktadır.
- Kayısının güneşte kurutulmuş en saf halidir.
- Koruyucu katkı maddesi, yumuşatıcı, parlatıcı kullanılmamıştır.
- Serin ve kuru yerde saklamanız önerilir.
- Çerez olarak tüketmenin yanı sıra suda bekleterek yumuşatabilir, salata, kısır, pilav, dolma, aşure ve ata tohumu Yedi Değirmen unları ile hazırladığınız kek, kurabiye ve helvalarda kullanabilirsiniz.
- Tatlı kabuk kayısıdan daha eski bir tohumdur ve bağırsaktaki etkisi daha fazladır.
Dilerseniz Kilis Siyah Üzüm (Çekirdekli) ve yerli ceviz gibi diğer Yedi Değirmen ürünlerine de göz atabilirsiniz.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.