Ali Bayır Bulguru
- Ata tohumudur.
- Koruyucu içermez.
- Bulgur buğdayın haşlanarak kırdırılmasından elde edildiği için diğer bakliyatlara göre daha uzun ömürlüdür. Bu sebeple dışarıda serin ve kuru bir yerde tutabilirsiniz. Fakat sahil kenarında aşırı nemli bir bölgede yaşıyorsanız en geç 4 ay içinde buzdolabına almanız gerekir.
- Besin değeri bakımından pirinçten daha güçlü olan bulgurun pilavını yapabilir, dolma ve sarmada iç harç olarak kullanabilirsiniz, aşure, salata ve çorbalara ekleyerek tüketebilirsiniz.
Dilerseniz sarı mercimek ve yaşmaklı fasulye gibi diğer Yedi Değirmen ürünlerine de göz atabilirsiniz.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz hiç yorum yok.