- Hafif uzun, yassı ve lezzetlidir, kabuğu incedir, hızlı pişer.
- Ata tohumudur, depolamada kullanılan koruyucular kullanılmamıştır.
- Buzdolabında saklamanız önerilir.
- Hibrit tohum olmadığı için her sene ekebilir çoğaltıp kullanabilirsiniz. Yedi Değirmen ürünlerinden bütünlüğü bozulmamış ürünlerin tamamı tohum olarak kullanılabilir.
- 12 saat kadar suda bekletildikten sonra yıkanıp pişirilmesi önerilir. Bir gece önceden suda bekleterek yemeğini yapabilir, piyaz, aşure, salata ve çorbalara ekleyerek tüketebilirsiniz.
Cam kavanoz değil bez torbalarda saklamanız, içine bir tutam tuz ya da defne yaprağı, çam çırası veya sarımsak atmanız önerilir. En etkili yöntem Yedi Değirmen dermason fasulyesini iki hafta derin dondurucuya atıp mevsim şaşırtması yapmaktır. İki hafta boyunca dondurucuda bekleyen kuru fasulyeniz kendisini uzun bir süre kış mevsiminde sanacaktır.
Yerli fasulyenin böceklenmesinde böcek dışarıdan girmez içindeki hücrelerin birleşiminden oluşur fasulyeyi yer ve çıkar. Tıpkı kirazdaki gibi, böceklenme koruyucu kullanılmadığının göstergesidir. Canlı gıda olduğunu gösterir. Unutulmamalıdır ki canlı gıda can verir, cansız gıda can alır.
Dilerseniz Yedi Değirmen’in Yerli Pirinç, Ali Bayır Bulguru ve Aşurelik Keşkeklik Buğday gibi diğer ata tohumu bakliyatlarına da göz atabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz hiç yorum yok.