Ham Buğday
- Ata tohumudur, depolamada kullanılan koruyucular kullanılmamıştır.
- Buzdolabında saklamanız önerilir.
- Hibrit tohum olmadığı için her sene ekebilir, çoğaltıp kullanabilirsiniz. Yedi Değirmen ürünlerinden bütünlüğü bozulmamış ürünlerin tamamı tohum olarak kullanılabilir.
- Buğday tohumlarının ilk yapraklarının besin değerinin yüksek olması, bağışıklığı desteklemesi gibi özellikleri nedeniyle ham buğdayın süper besinler arasında sık sık adı geçmekte ve genellikle çimlendirildikten sonra filizleri ve suyu kullanılmaktadır.
Sümelek ya da Uğut diye bilinen, buğdayın çimlendirilmesi ile yapılan şekersiz çok eski bir Türk tatlısının yapılışını Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Dilerseniz Çiğ Tane Karabuğday, Dermason Fasulye ve Kuru Börülce Fasulyesi gibi diğer Yedi Değirmen ürünlerine de göz atabilirsiniz.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.


Yorumlar
Henüz hiç yorum yok.