Patlatmalık Mısır
- Hibrit tohum olmadığı için her sene ekebilir çoğaltıp kullanabilirsiniz. Yedi Değirmen ürünlerinden bütünlüğü bozulmamış ürünlerin tamamı tohum olarak kullanılabilir, ata tohumdur. Mısırı tohum olarak ekmek isteyenler Yedi Değirmen haşlamalık tane mısırdan da alabilir.
- Serin ve kuru yerde saklanabilir ancak koruyucu içermediği için buzdolabında saklamanız önerilir.
- Eğer mısırınız patlamıyorsa saklama koşullarınız nedeniyle nem almış olabilir, bir tepsiye serip güneşin altında bir hafta tutarak nemini azalttığınızda yeniden patlayacaktır. Kışın kalorifer peteği üzerinde bir hafta bekleterek nemini kurutabilirsiniz. Eğer sahil kenarı bir kentte ya da barajı olan nemli bir kentte oturuyorsanız, nem alan mısırınızı fırın tepsisine koyarak 60 derece fanlı fırında 5-6 saat bekleterek kurumasını sağlayabilirsiniz. Böylece mısırınız çok daha iyi patlayacaktır. Patlatmak için, bilindiği üzere, tencerede az yağ ve biraz tuz ile orta hararetli ateşte, kapağı kapalı şekilde arada tencereyi sallamak yeterlidir.
Dilerseniz Tane Mısır (Haşlamalık) ve Çorbalık Mısır gibi diğer Yedi Değirmen ürünlerine de göz atabilirsiniz.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.
Nilay –
Sağlıklı beslenmeye önem verdiğim için denemek istedim. Alırken, doğal ama acaba tadı güzel mi diye düşünmüştüm. Çocuklar da dahil biz ailecek çok beğendik. Patlaması da gayet güzeldi. beni çok eskilere götürdü. İçerik olarak temizliğini, tadını, sadeliğini kaybetmemiş sanki.
Bu değerli çalışmalarınız için tüm ekibinize çok teşekkürler. Her şeyin bu kadar kirletildiği bir dönemde çok kıymetli ve zorlu bir iş yapıyorsunuz. Bilinçlenen kişilerin artması umudu ile. Selamlar.
Ayşe Enver –
Her siparişime mutlaka eklediğim ürün