Tam Buğday Unu
- Yedi Değirmen tam buğday unu buğdayın tamamı demektir, kepeği ve ruşeymi içindedir.
- Katkı ve koruyucu madde içermez.
- Genetiği değiştirilmemiş yerli buğdayların taş değirmende ruşeym ve kepeği ile öğütülüp un haline getirilmesiyle elde edilir.
- Her zaman taze çekilmektedir.
- İçinde kepek ve ruşeym olduğundan ve koruyucu içermediğinden buzdolabında saklamanız gerekir.
Yedi Değirmen ata tohum buğday unları ile yapılan kek, poğaça ve ekmeklerinizin hamuru sakızlaşmaz, uzamaz, kabarmaz, sebebi içindeki ruşeym ve kepeğin verdiği ıslaklık ve ata tohumu buğdaylarımızın; genetiği değişmiş buğdaylara göre çok daha az gluten içermesidir.
YouTube kanalımızdan ata tohumu unlarla hazırlanan pirinçli börek tarifini ve sümelek / uğut diye bilinen, buğdayın çimlendirilmesi ile yapılan şekersiz çok eski bir Türk tatlısının yapılışını izleyebilirsiniz.
Tam buğday unumuz Yedi Değirmen Tarhana ve 7 Ata Tohum Unlu Makarna gibi ürünlerimizde de kullanılmaktadır.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.
Canan koçak –
Beğenerek kullanıyorum ekmek kek pasta börek asla başka un kullanmiyorum.. emeğinize sağlık..
yedidegirmen –
Afiyet olsun ❤️️