Tane Mısır (Haşlamalık)
- Hibrit tohum olmadığı için her sene ekebilir, çoğaltıp kullanabilirsiniz. Yedi Değirmen ürünlerinden bütünlüğü bozulmamış ürünlerin tamamı tohum olarak kullanılabilir, ata tohumudur. Mısırı tohum olarak ekmek isteyenler Yedi Değirmen patlatmalık tane mısırdan da alabilir.
- Serin ve kuru yerde saklanabilir ancak koruyucu içermediği için buzdolabında saklamanız önerilir.
- Geç piştiği için tane mısırı kullanması zordur. İlk zamanlardan beri bizi izleyen takipçilerimiz bu mısırı sever ve kullanır lakin bizimle yeni tanışanlar için kullanımı zor gelebilir.
Tane Mısır (Haşlamalık) Nasıl Pişirilir?
- Yıkanan tane mısır üzerini 2 parmak geçecek kadar su ile düdüklüye alınır, 1 saat 12 dakika kadar sonra çıkarılır, tuz eklenir. Düdüklü tencerenin kalitesine göre mısırın yumuşama süresi uzayabilir. Youtube kanalımızdaki Ata Tohum Tane Mısır Nasıl Haşlanır? videosundan da bu aşamaları izleyebilirsiniz.
Bardak Mısır Nasıl Yapılır?
- Tane mısır yukarıdaki gibi haşlandıktan sonra içine tuz istenilen baharatlar ve tereyağı eklenir.
Dilerseniz Yedi Değirmen Çorbalık Mısır ve Yedi Değirmen Patlatmalık Mısır gibi diğer ata tohumu ürünlerimize de göz atabilirsiniz.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.



Yorumlar
Henüz hiç yorum yok.