- Vitamin değerini artırmak için yapımında 30’un üzerinde malzeme kullanılır: Domates, yeşil biber, kapya biber, dereotu, maydanoz, yeşil nane, yeşil reyhan, ısırgan, ebegümeci, ıspanak, kırmızı pancar, soğan, sarımsak, havuç, ev yoğurdu, tarhana otu, 7 çeşit tarhana baharatı, tuz, zencefil, zerdeçal, ata tohumu sarı buğday unu, siyez unu, tam buğday unu, kırmızı mercimek, yeşil mercimek, kuru fasulye ve nohut (gaz yapmaması için bakliyatlar bir gün önceden ıslatılmıştır). Çok az miktarda beyaz un da içermektedir.
- Tarhana çorbanızı direk suyla ezerek ya da yağ, nane, sarımsak ile hafif ısıttıktan sonra su ekleyerek hazırlayabilirsiniz, 7 Ata Tohum Unlu Kesme Çorbalık veya Arpa Unlu Şehriye gibi sevilen ürünlerimizi ekleyebilirsiniz. Dilerseniz kemik suyu veya haşlanmış tavuk eti ile de çeşnilendirebilirsiniz.
- Pürüzsüz kıvam için pişirirken blender kullanabilir ya da toz tarhanayı akşamdan suda bekletebilirsiniz.
- Dilerseniz tarhanayı çorba olarak tüketmek yerine yemeklerde ve farklı çorbalarda bağlayıcı olarak kullanabilir, tuzlu kek, kurabiye, omlet veya poğaçalara ekleyebilirsiniz.
Yedi Değirmen tarhanası Yedi Değirmen Atölye’nin kendi özel tarifi ve tekniğiyle hazırlanmıştır.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.


Ümmühani Yiğit –
İçeriği nedir
yedidegirmen –
Merhaba, ürün içeriğimiz: Domates, yeşil biber, kapya biber, dereotu, maydanoz, yeşil nane, yeşil reyhan, ısırgan, ebegümeci, ıspanak, kırmızı pancar, soğan, sarımsak, havuç, ev yoğurdu, tarhana otu, 7 çeşit tarhana baharatı, tuz, zencefil, zerdeçal, ata tohumu sarı buğday unu, siyez unu, tam buğday unu, kırmızı ve yeşil mercimek, kuru fasulye ve nohut. Ürün açıklaması güncellenmiştir.