Tatlı Kabuk Kayısı 500 g

Ürünler

Tatlı Kabuk Kayısı 500 g

420.00

Yedi Değirmen tatlı kabuk kayısı, büyük oranda temiz tarımla Elazığ, Erzincan ve Malatya’da yetiştirilen ata tohumu kayısı ağaçlarından elde edilmektedir. 

Kullanılabilirlik:Stokta yok

Tatlı Kabuk Kayısı

  • Mevsiminde toplanan kayısılar kimyasal ve koruyucu kullanılmadan ikiye ayrılıp çekirdekleri çıkarılarak kurutulur, yerel dilde kabuk kayısı olarak adlandırılmaktadır.
  • Kayısının güneşte kurutulmuş en saf halidir.
  • Koruyucu katkı maddesi, yumuşatıcı, parlatıcı kullanılmamıştır.
  • Serin ve kuru yerde saklamanız önerilir.
  • Erzincan dolaylarında yerel bir tatlı olan kasefe tatlısında kullanılan tatlı kabuk kayısıyı, çerez olarak tüketmenin yanı sıra suda bekleterek yumuşatabilir, salata, kısır, pilav, dolma, aşure ve ata tohumu Yedi Değirmen unları ile hazırladığınız kek, kurabiye ve helvalarda kullanabilirsiniz.

 

Dilerseniz Yedi Değirmen‘in diğer ata tohumu kuruyemişler‘ine de göz atabilirsiniz.

 

Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.

Ağırlık500 g