Yeşil Çay
- Yedi Değirmen yeşil çay toplarken kuruturken işlerken gerçek çayın en iyi ve en saf tadına ulaşılması için özel işlemlerden geçirilmiştir. Bu özenli üretim sürecindeki incelikler nedeniyle de tadı bildiğimiz yeşil çaylar kadar acı değildir.
- Siyah çayların yapımında kullanılan oksidasyon sürecinden geçmemiştir.
- Yeşil çay siyah çaydan daha narin olduğundan kaynar suyla demlenirse acı, buruk bir tatla karşılaşılır. Beş dakika kaynamış su (yaklaşık 80°C) ile 2-3 dakika demlemeniz önerilir. Bir fincan çay için 2-3 gram yeşil çay yeterlidir.
Yedi Değirmen’in özel üretilen yeşil çayını demledikten sonra kalan yapraklar üzerine yeniden su ekleyip ikinci kez demleyebilir hatta biraz uzun bekletmeniz gerekse de üçüncü demlemeyi de deneyebilir ve bunu soğuk çay olarak kullanabilirsiniz. Çay ustamız için bebekleri gibi olan bu değerli ürünün en etkin ve verimli kullanımı bu şekildedir.
Dilerseniz Adaçayı ve Salep gibi diğer Yedi Değirmen ürünlerine de göz atabilirsiniz.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.


Yorumlar
Henüz hiç yorum yok.