Yulaf Unu
- Taş değirmende öğütülür.
- Hiçbir katkı ve koruyucu madde içermez. Gdo’suzdur.
- Gluteni düşüktür.
- Her zaman taze çekilmektedir.
- Koruyucu içermediğinden buzdolabında saklamanız gerekir.
Yulaf yağlı bir bitki olduğu için değirmen taşına sarmasın diye içine az miktarda arpa karıştırılır. Beraberce çekilip un haline getirildikten sonra da kalın elek ile elenir. Eğer içindeki kepek oranını fazla bulursanız ince bir elekle tekrar eleme işlemi yapabilirsiniz ancak kepek bağırsaklar için faydalı olduğundan elemeden olabildiğince gönderdiğimiz haliyle kullanmanız daha iyi olacaktır.
Yedi Değirmen yulafının farkı ithal olmaması, yerli üretim olması, olabildiğince temiz yetiştirilmiş, genetiği değişmemiş olmasıdır. Yedi Değirmen, gümrükten hazır soyulmuş yulafı depolayıp işleyerek üreticiyiz demek yerine; tohumdan, tarıma, depoda korumaya, soydurmaya kadar her aşamada size ulaşana dek takiptedir.
Dilerseniz İğde Tozu (Çekirdekli), Çavdar Unu, Sorgum Unu (Glutensiz) gibi ata tohumu Yedi Değirmen unlarına da göz atabilirsiniz.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz hiç yorum yok.