Kemah Tuzu (Kaynak Suyundan)
- Evliya Çelebi’nin de övgüyle bahsettiği Kemah tuzu zengin mineral içeriği ile ünlüdür.
- İyotsuzdur. Ek iyotlama yapılmamıştır.
- Katkısızdır.
- Topaklama önleyici gibi kimyasallar kullanılmadan tamamen doğal halde paylaşılmaktadır.
- Kaynak suyunun kaya tuzunu eriterek yer yüzüne çıkarmasıyla, ENDÜSTRİYEL OLMAYAN YÖNTEMLERLE işlenmekte, rafine edilmemektedir. Kaynak suyu önce büyük göllerde güneş altında suyun buharlaşması ile yoğunlaşır, sonra küçük tuz havuzlarına alınır, yine güneşte buharlaştırılan sudan geriye kalan tuz paketlenir.
Kaya tuzundan farkı; suyun sürtünme gücü ve toprağın tuzu filtrelemesi ile kaya tuzunun içindeki zararlı metallerin temizlenmiş ve filtrelenmiş olmasıdır.
İçinde 82 adet mineralin bulunduğu bilinen Kemah tuzu diğer tuzlara göre biraz daha yoğundur, yemeklerinize daha az miktarda ekleyebilirsiniz, temiz tertemiz bir üründür.
Dilerseniz Çankırı Tuzu (Toz) ve Çankırı Tuzu (Granül) gibi diğer tuz çeşitlerimize de göz atabilirsiniz.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.


Yorumlar
Henüz hiç yorum yok.