Salep
Yedi Değirmen salep; nişasta ve şeker içermediği için kıvam, tat ve koku açısından bildiğiniz saleplerden çok daha farklıdır. Marketlerdeki saleplerin içindekiler kısmını okursanız salep oranının çok çok düşük olduğunu görebilirsiniz. Aroma ve nişasta kullanılan salepleri içenler Yedi Değirmen salebini hafif bulabilir çünkü market salepleri sıcak suya/süte girer girmez yapay aroma açığa çıkar, Yedi Değirmen salebinin aroması ise pişme süresi uzadıkça açığa çıkar.
- Saf gerçek saleptir; katkısızdır, kıvam artırıcı, vanilya aroması, glikoz şurubu, nişasta ve şeker içermez.
- Koruyucu içermez.
- Glutensizdir.
- Minik cam kavanozda gönderilir.
- Serin ve kuru yerde saklayınız.
- Salep süte eklenirken toplu halde düşerse topaklanacağı için ekerek süte düşmesini sağlayın. 1 fincan süte yarım çay kaşığından az Yedi Değirmen salebi ekleyerek karıştırıp iyice pişirin. Arzuya göre şeker ekleyebilirsiniz ya da içerken Yedi Değirmen’in bal ve tarçınını ilave edebilirsiniz.
- Dondurma yapmak isterseniz 1 lt sütü pişirin. 8-10 gram salebi 200 gram toz şeker ile harmanlayıp kaynayan süte ekleyin yarım saat kadar daha pişirip derin dondurucuya kaldırın, arada sırada çıkarıp karıştırdıktan sonra tekrar dondurucuya alın.
- Aroması ve kokusu piştikçe daha çok ortaya çıkan Yedi Değirmen salep, meyve özüyle yapılan şekersiz dondurma çeşitleriyle ünlü Dolika dondurmalarının ana maddesidir.
Dilerseniz Kuru Kuşburnu, Nar Çiçeği (Hibiskus) ve Siyah Çay gibi diğer Yedi Değirmen ürünlerine de göz atabilirsiniz.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz hiç yorum yok.