Yaşmaklı Fasulye
- Kuru fasulye olarak sevilerek tüketilse de Anadolu’daki en lezzetli yeşil fasulyedir, ekmenizi öneririz.
- Koruyucu içermez.
- Lezzeti, hızlı pişmesi ve kabuk atmaması ile ünlüdür.
- Diğer kuru fasulye türleri gibi bir önceki geceden suda beklettikten sonra pişirmeniz önerilir.
- Buzdolabında saklayınız.
Dilerseniz İspir Fasulyesi ve Karacadağ Pirinç gibi diğer ata tohumu bakliyatlarımıza da göz atabilirsiniz.
Sağlıklı gıda sunma çabalarımızı, umutlarımızı ve yeni gelişmeleri Instagram gönderilerimizden, Instagram Story’lerimizden ve Facebook‘tan takip edebilir, köy hayatı ile ilgili videolarımızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. İndirimlerden haberdar olmak için WhatsApp ve Telegram kanallarımıza katılabilirsiniz.


Ersin Özçelik –
Selam meraba.aslen samsunluyum istanbulda büyüdüm ikamet İstanbul bolu damadiyim Bolu’da bu fasulye dikatimi çekti çok lezetli ve çok da güzel bir fasulye ben bu fasulyeyi Samsun’a baba ocağına göndermek istedim fakaat yüksek rakımda yetişiyor demişsiniz yine de deneyeceğim boludan bir hafta önce yemeklik almıştım bunun yarım kilosunu deneyeceğim inşallah olur .
bunu alçak rakımda deneyip verim alana olduysa yazsın lutfen