Pul Biber
Pul biber, Kırmızı biberin çekirdekleri ile çekilen ve en acı biberden elde edilen çok acı bir pul biberdir. Diğer baharatlardan olduğu gibi kırmızı biberden soğuduğumuz bir dönemde, bir akraba bahçesinde yetiştirdiği biberlerden yaptığı pul biberi deneyince şaşırmıştır. Yine Antep ve Hatay’da baharat araştırırken en çok kırmızı pul biber üzerinde durduk. Yağlı olan Antep biberi, yağsız olan samandra biberi, acı biber, tatlı biber, hepsini tek tek araştırdık, pul bibere neden yağ katılır, katılırsa dayanır mı, boya neden katılır, katkı maddeleri nelerdir hepsini sorguladık. Barattaki hileleri öğrenirken hilesiz çalışan üreticilerle tanıştık bağlantılarımızı kurduk, tarihi samandra biberini birinci el üreticiden alıp katkısız olarak çekerek sizlere ulaştırıyoruz. Bu arada pul biber konusunda Gazi Antep yağlı pul biberi tercih ederken Hatay kuru pul biberi tercih ediyordu. Biz hem Hataylı üretici ile görüştüm hem Antep’e vardık oradaki üretici ile görüştük. Antep pul bibere çekmeden önce biraz yağ katarak yağı parlatmış, rengi daha cazip olmuş ve bu yolla Antep pul baharatta ve biberde Türkiye ye tanıtmış kendini, iyi de yapmış, tebrik ettik. Ama fırsatçılar Antep’te de durmamış tabi, Antep biberine hile karıştırarak piyasaya sürmüş ve olumsuz tepkiler almış, yağını fazla katmış, katkı maddeli bozuk mala boya katmış derken olumsuz tepkiler almış ama biz Antep’e gittiğimizde ipek biber dedikleri az yağlı parlak güzel bir biberleri vardı. Onu biz de web sitemize koymayı düşünüyoruz. İşini iyi yapanın elinde herşey güzelken hilebazın elinde perişan olmuş.
- Taze
- Doğal
- Katkısız/Koruyucusuz
- Yedi Değirmen Ürünü
Yorumlar
Henüz hiç yorum yok.